Search Unity

  1. Check out the Unite LA keynote for updates on the Visual Effect Editor, the FPS Sample, ECS, Unity for Film and more! Watch it now!
    Dismiss Notice
  2. The Unity Pro & Visual Studio Professional Bundle gives you the tools you need to develop faster & collaborate more efficiently. Learn more.
    Dismiss Notice
  3. Improved Prefab workflow (includes Nested Prefabs!), 2D isometric Tilemap and more! Get the 2018.3 Beta now.
    Dismiss Notice
  4. Improve your Unity skills with a certified instructor in a private, interactive classroom. Watch the overview now.
    Dismiss Notice
  5. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice

Can't see animations of model (Possible bug?)

Discussion in 'Animation' started by MastersOfUs, Nov 1, 2018.

  1. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    In the "Animation" tab for my model, none of the animations show up. All I get is the warning:

    "The rigs of the selected models are not setup to handle animation. Change the Animation Type in the rig tab an click Apply."

    It is a human model. And for "Configure Avatar" Unity recognizes it as T-posed. I have tried the 3 different "Animation Type" options, but the problem remains. The actual animations seem to be imported correctly as I can find them in the Project window, however I cannot edit them from there.

    Here is a picture of what I am describing:
     
    AwesomeX and hac999 like this.
  2. Automoda

    Automoda

    Joined:
    Apr 27, 2017
    Posts:
    97
    Not set up to handle animation. What does that even mean? Weird. Perhaps its time to start a debug scheme.

    First, make a 3 bone worm and skin a capsule to it. See if you can make that work.

    Next step, whats different between your 3 bone worm and your humanoid?
     
  3. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    It seems to be a bug. I already did this and opened it in 2018.2.14, where everything worked perfectly. I then upgraded the project to 2018.3.0b8, and I got the same issue. I submitted a bug report, so this will hopefully be fixed :) Weird thing is that a character I imported from the asset store worked, so it might be a blender issue(?)
     
    steego and hac999 like this.
  4. steego

    steego

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Posts:
    857
    Seeing the same thing here, good to see I'm not the only one, I thought I was going crazy.
     
  5. tmelanconroy

    tmelanconroy

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Posts:
    1
    Same thing in Unity 2018.3.0b9 and 2018.3.0b8
    Can't seem to import animate models anymore, even if I change the animation type to humanoids with all bones set correctly.
     
  6. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    One note I would like to add is that Unity recognizes the humanoid avatar. I get the "Configure Avatar" option that works nicely with everything showing as green.
     
    tmelanconroy likes this.
  7. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    UPDATE: I just got a mail back from Unity and was told to download 2018.3.0b10, but I can't seem to find it anywhere. Does anyone here have a clue?
     
  8. steego

    steego

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Posts:
    857
    It is not available yet, probably some time next week.
     
    tmelanconroy and MastersOfUs like this.
  9. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    I just got a confirmation that it is fixed in 2018.3.0b10, which will be out in a few weeks.
     
  10. MastersOfUs

    MastersOfUs

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    7
    All works well in 2018.3.0b10!