Search Unity

  1. Unity 6 Preview is now available. To find out what's new, have a look at our Unity 6 Preview blog post.
    Dismiss Notice
  2. Unity is excited to announce that we will be collaborating with TheXPlace for a summer game jam from June 13 - June 19. Learn more.
    Dismiss Notice

Bug Audio Not playing at all despite showing as functional

Discussion in 'Audio & Video' started by unity_9QeI8F2Zm5dYXw, Oct 25, 2023.

  1. unity_9QeI8F2Zm5dYXw

    unity_9QeI8F2Zm5dYXw

    Joined:
    Jan 22, 2019
    Posts:
    17
    Hello folks, So on my scene I have an audio listener on the camera, I have a audio source on and empty game object it too set to play on awake with a loop music track. The clip is setup and plays in editor preview of the clip, the output is set to a audio settings mixer. however when the game launches nothing, no sound at all, if i look in the mixer it has the little sound bars moving up and down with green showing it is playing but nothing to hear no audio.

    I am very confused and not sure how to fix this
    https://drive.google.com/file/d/1GYkvYpK3rAR3CcZWEiItNFpHKHOn9lH9/view?usp=sharing
     
  2. Hikiko66

    Hikiko66

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,306
    You have toggled disable audio for the scene.
    It's an icon in the top right of the scene view. It's a common problem, because it's not obvious and people often toggle it by mistake.

    I've told unity they should make it more obvious when the audio is disabled, like make it red, or have it flash or something...