Search Unity

Attempts to install on iOS result in "cannot connect to build.cloud.unity3d.com"

Discussion in 'Unity Cloud Build' started by AvaJarvis, Jul 6, 2015.

  1. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    I'm trying to install my app through Cloud Build and it says that it can't connect to build.cloud.unity3d.com

    "Cannot connect to build.cloud.unity3d.com"

    Edit for clarity: When I click the install button, eventually a pop up pops up with that message.

    but I can connect to the website fine (or else I wouldn't be able to click that link).

    Please help. Is there an ongoing issue?
     
  2. David-Berger

    David-Berger

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Posts:
    659
    Which browser do you use? How big is the project you download, does it look like it starts the download but it cancels the download after a while?
     
  3. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    Safari, it never manages to connect. The project is less than 30MB.

    This is quite disappointing.
     
  4. David-Berger

    David-Berger

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Posts:
    659
    What's the stats of your ISP? Can you try a different connection, different Wifi or 3G/4G instead of Wifi ect. ?
     
  5. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    I tried on three different networks: public wifi, work wifi, home wifi. They are each run by different ISPs.
     
  6. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    And by the way, I am on a Pro license, through having bought a Unity Pro license, so I am paying for this experience. :/
     
  7. David-Berger

    David-Berger

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Posts:
    659
    Can you please go to https://build.cloud.unity3d.com/login/me on your device and let us know the User Agent info?

    Are you using the private mode by any chance? If so please try it again without using the private mode.
     
  8. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    User Agent: Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 8_3 like Mac OS X) AppleWebKit/600.1.4 (KHTML, like Gecko) Version/8.0 Mobile/12F69 Safari/600.1.4

    What's private mode?
     
  9. David-Berger

    David-Berger

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Posts:
    659
    The infos look all right, nothing which has problems here.

    Private mode is a mode you can select when you create a new tab in Safari which does hide a lot of details.

    Can you please check also if you have enough storage space on your device to actually install the app?
     
  10. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    The file is 22.5 MB. I have 409 MB free. I'm not using private mode in Safari.
     
  11. AvaJarvis

    AvaJarvis

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Posts:
    16
    I restarted my iPad twice and on the second time the problem fixed itself. o_O

    Thanks for your patience. Maybe this can go into an FAQ.
     
  12. David-Berger

    David-Berger

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Posts:
    659
    Oh that's strange, a typical case of have you tried to turn it off and on again. :D Yes, we will definitely add this to our knowledge base! Thanks for bringing this up :cool: I'm glad you can use it now :)
     
  13. GalxyzStudios

    GalxyzStudios

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Posts:
    31
    We are seeing this same issue right now. Cant install on any of our iPad's . Oddly enough its only happening in the dev projects, the other ones are working fine.
     
  14. GalxyzStudios

    GalxyzStudios

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Posts:
    31
    We found the issue and fixed it. You should add this to your database..We were adding a '&' character to our project name and that was throwing it off. Dev & QA..changed it back to Dev only and it works. Dev / QA works as well..
     
    Last edited: Apr 6, 2016
  15. moonabook

    moonabook

    Joined:
    Dec 4, 2014
    Posts:
    4
    Thank you very much @GalxyzStudios, it helped me a lot! I had the same issue.
     
    GalxyzStudios likes this.
  16. vicki-iversoft

    vicki-iversoft

    Joined:
    Jan 20, 2015
    Posts:
    1
    This is still an issue @David-Berger . Just had this problem myself, had to remove "&" from our project name and it fixed it
     
  17. bjornustwo

    bjornustwo

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Posts:
    1
  18. Devil_Inside

    Devil_Inside

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Posts:
    947
    I'm having this problem now. Started randomly, worked fine just a couple hours before.
    I don't have special signs in my project name.
    What could be the issue?
     
  19. smithmj5

    smithmj5

    Joined:
    May 24, 2013
    Posts:
    95
    I'm having this problem too. About 8 hours ago I was able to download and install builds on iOS devices normally. Now I cannot install builds on my iOS devices.

    If I log in to the project on my PC and attempt to download the iOS build (the .ipa file), it works. But I am unable to install builds on my iOS devices.

    I have this happening on an iPhone 6S running iOS 10.3.2, and an iPad 2 running iOS 9.2.1
     
  20. Devil_Inside

    Devil_Inside

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Posts:
    947
    A global server issue maybe?
     
  21. bzor

    bzor

    Joined:
    May 28, 2013
    Posts:
    31
    Could be.. I was having the issue this morning across all of our iOS test devices. It started working again about an hour ago.
     
  22. smithmj5

    smithmj5

    Joined:
    May 24, 2013
    Posts:
    95
    Mine is now working again too.
     
  23. Eric_Bates

    Eric_Bates

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Posts:
    120
    Hi,
    I'm experiencing the same issue.

    Occasionally I'm redirected to a webpage that has the following info:

    AccessDeniedRequest has expired2017-06-21T[lots more numbers and letters]

    Thanks for any ideas.
     
  24. kazuki_kyakuno

    kazuki_kyakuno

    Joined:
    Feb 9, 2015
    Posts:
    7
  25. jauboux

    jauboux

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Posts:
    5
    same here, tried deleting the profile from ios settings/reset provisioned device/re-detect device, nothing changes, still the same connection error
     
  26. sysper

    sysper

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Posts:
    24
    same here.
     
  27. kcreanor

    kcreanor

    Joined:
    Mar 22, 2015
    Posts:
    3
    Again, same situation. Given the grouping of timings here it looks like its probably a Unity server issue. Will try again in a few hours
     
  28. SophiaC

    SophiaC

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Posts:
    236
    Hello,

    We are aware of this issue and I will update this thread when I have some more information about a fix. I appreciate your patience.

    - Sophia
     
  29. sebastianomorando

    sebastianomorando

    Joined:
    Jan 26, 2017
    Posts:
    2
    Same problem, I tried two time with two diferrent build, 4 hours and 1 hour ago
     
  30. xofreshxo

    xofreshxo

    Joined:
    Apr 12, 2017
    Posts:
    32
    I am also getting this problem. No one on my team can download the build I pushed this morning or previous builds that worked prior to this error
     
    Last edited: Jun 22, 2017
  31. GalxyzStudios

    GalxyzStudios

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Posts:
    31
    We have been having this issue since yesterday as well. We have a big event coming up on Sunday - Hello Unity!!!
     
  32. tuesdays

    tuesdays

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Posts:
    36
    We've confirmed the issue to be resolved at this time. Thanks for your patience and vigilance in bringing it to our attention! Please let us know if you're still seeing the error.
     
    kcreanor likes this.
  33. Eric_Bates

    Eric_Bates

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Posts:
    120
    I can confirm, seems to be working now.

    Thanks everyone!!
     
  34. Nieles_GH

    Nieles_GH

    Joined:
    Jun 26, 2017
    Posts:
    49
    We are experiencing this same issue again.
    Multiple people with multiple devices are experiencing the issue.
     
  35. Nieles_GH

    Nieles_GH

    Joined:
    Jun 26, 2017
    Posts:
    49
    Nevermind I've read it's because of the & sign in the project name.
    Maybe either fix this or show a warning?
     
  36. ollieblanks

    ollieblanks

    Unity Technologies

    Joined:
    Aug 21, 2017
    Posts:
    171
    Hi @Nieles_GH,
    Sorry for only just replying now!!
    I have logged the behaviour you have reported with the ampersand (&) to the development team for a fix.
    For anyone else experiencing this issue, please temporarily change any "&" in your Project name to "and" as a workaround until this is resolved.
     
    technicat likes this.