Search Unity

  1. Unity 2019.1 is now released.
    Dismiss Notice

Asset store very slow with Unity 4

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by novello_io, Nov 15, 2012.

  1. XilenceX

    XilenceX

    Joined:
    Jun 16, 2013
    Posts:
    117
    Yeah I am in the same situation and it's quite annoying. I usually try to buy the plugins from the creators websites instead of the asset store where possible because of this.
     
  2. JVaughan

    JVaughan

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Posts:
    20
    So everyone is still seeing this issue 6+ months on after 4's release? Not good...
     
  3. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
    yeah i had bigtime problems

    here is what i found

    it maybe related to the number of items you have in your asset store folder

    i was having horrible problems and searched web and found that if you create some other folder move the assets there then the store works pretty good

    i guess if you have lots of stuff its has to parse all that stuff and times out etc

    its a real pain though since it then does not know what needs updating and downloading, since it wont be in the proper folder

    but at least i dont get those timeout, parsing errors, stuck on please wait problems anymore. now mostly unless servers are tied up buy / download / import buttons show up instantly well for the few items i leave in asset store folder.

    also try using the asset store from a regular browser sometimes you can buy using that one, sadly sometimes it just launches the builtin asset store which is less functional, well at least in my opinion. i hope that they just let us use the regular browser for everything.
     
    Last edited: Aug 14, 2013
  4. Mordokak

    Mordokak

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Posts:
    3
    Having the same issue here... here is "fix" for the time, it works for me but its not like the ultimate solution and its not guaranteed it will work for you:

    1) Make sure you have active Welcome to Unity popup
    2) Close Unity
    3) Open Unity
    4) Open asset store from the Welcome to Unity pop-up.

    Hope this helps while they fix it.
     
    Last edited: Aug 25, 2013
  5. Maza1999

    Maza1999

    Joined:
    Aug 14, 2013
    Posts:
    3
    My IT guy said the following

     
  6. PhobicGunner

    PhobicGunner

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Posts:
    1,813
    Unity really needs to get someone with experience in networking. Maybe then they could get two birds with one stone - fix the Asset Store, and fix Unity Networking.

    Honestly, it beats me why they couldn't just shove in something like Chromium as the in-editor asset store. Would have been loads better.
     
  7. Zeblote

    Zeblote

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Posts:
    1,102
    Takes 15 seconds to load for me
     
  8. Jaimi

    Jaimi

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Posts:
    4,560
    The problem gets worse the more assets that you have purchased. It appears to manually open every single package in your local asset store, and pull information from them, and then call back and get graphics, check for updates, etc. The problem can be worse if you have any of the "bad" packages. There was a time when some of the caching servers would deliver bad files. You can still have some on your box unbeknownst, and causing problems. The reason is, whenever an asset developer a) renames his package, b) changes his name, or c) puts it in a different category, this creates a new package in your store, and leaves the old one. So you can have each package two, three or even more times on your system! And if one of those is "bad", this causes an exception (that is swallowed and hidden) that eats up even more time.
     
    Last edited: Oct 2, 2013
  9. Joez629

    Joez629

    Joined:
    Oct 3, 2013
    Posts:
    1
    Left It Running For Half and Hour And It Loaded The Banner XD
     
  10. McDev02

    McDev02

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Posts:
    607
    Just bought an asset within the browser version of the AssetStore, now I am trying for half an hour to download it in Unity...
     
  11. Sphyx

    Sphyx

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Posts:
    1
    Same!
     
  12. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
    unity store crawlingly slow tonight...

    same as other night :(

    time to get more gerbils

    we are all waiting for the ones you have to get our stuff...

     
  13. yoyo

    yoyo

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Posts:
    112
    Super slow here too, but at least I get to laugh about the gerbils ... :)

     
  14. Korok

    Korok

    Joined:
    Dec 19, 2011
    Posts:
    179
    the web asset store is faster, I usually browse items using the web one then buy using the Unity one, didn't try buying on the web is there any difference? :D
     
    Last edited: Nov 20, 2013
  15. TS42

    TS42

    Joined:
    Nov 7, 2013
    Posts:
    13
    Hi all!

    This fixed it for me: http://answers.unity3d.com/questions/350453/asset-store-being-slow.html

     
  16. Rhaziel

    Rhaziel

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Posts:
    1
    TS42 - you sir, are a genious!
    Disabling my Hamachi Network Adapter fixed the problem - Asset Store working flawlessly now!
     
  17. ronan-thibaudau

    ronan-thibaudau

    Joined:
    Jun 29, 2012
    Posts:
    1,722
    Seeing how far back this workaround dates, i wish we had a fix already (disabling adapters i use to use the asset store isn't exactly a permanent option!)
     
  18. RazvanGabriel

    RazvanGabriel

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Posts:
    2
    TS42 I can't thank you enough. This solved my problems. But Unity dev team should do something about this.
     
  19. marak-v1

    marak-v1

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Posts:
    20
    TS42 thanks trying that now,

    This is beyond frustrating, i need the latest unity to use the store items i just purchased, and cannot download them *sigh*. Hopefully TS42's idea works for me.
     
  20. GraviterX

    GraviterX

    Joined:
    Aug 11, 2013
    Posts:
    2
    Same for me
     
  21. McDev02

    McDev02

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Posts:
    607
    @TS42 Man thank you so much for sharing! It seems that Unity disabled to download on the AssetStore Browser version and I just was unable to download anything. Now it works fine.
     
  22. sarasa89

    sarasa89

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Posts:
    5
    I don't have Hamachi Network Adapter enabled, but the asset store still won't load

    is there a way to fix this ?
     
  23. JacobCWHenwood

    JacobCWHenwood

    Joined:
    Mar 20, 2014
    Posts:
    1
    TS42, you are a deeply wonderful fellow. I owe you some of my time.

    As soon as I read your solution I ran to Control Panel bristling with excitement. I have a WLAN card and a LAN card. Disabled the WLAN, and the Asset Store turns into my best friend. It's just been on by default, and never gets used.
     
  24. LeftyTwoGuns

    LeftyTwoGuns

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Posts:
    143
    The in-Unity asset store is still very unresponsive. How could the issue go this long without an official comment?
     
  25. XDrakkir

    XDrakkir

    Joined:
    Oct 26, 2013
    Posts:
    8
    ANOTHER POSSIBLE FIX:
    Disable Teamviewer. If you have set your computer up to use teamviewer, just close out of it.
     
  26. dansav

    dansav

    Joined:
    Sep 22, 2005
    Posts:
    436
    It's like a website on a dial up modem on a pc that is old and run out of memory.
    I can't even shop anymore.
     
  27. gs865

    gs865

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Posts:
    3
    Another possible fix: My machine runs windows 7 and I had VMWare Player installed. So I went to the Network and Sharing Center from the control panel( shortcut is on the left-bottom corner next to the date/time indication) , clicked on Local Connection(or whatever is shown in in blue letters next to "connections:") and then clicked properties. There, uncheck VMWare bridge protocol from the check box. Note: You may also have to disable the vmware connections in the network and sharing center. Let me now if it worked
     
    Last edited: Apr 16, 2014
  28. jlmarc33

    jlmarc33

    Joined:
    Apr 20, 2014
    Posts:
    1
    I had the same problem, and it was also caused by VMware player on my PC
    No more delay now to browse Asset store inside UNITY and buy an asset package...
    I have windows 7 x64 and the last UNITY release 4.3.4. I had not a strong usage of OS virtualization, so, after VMware Player uninstallation, UNITY Asset Store connection became completely responsive without any drop time
     
  29. im

    im

    Joined:
    Jan 17, 2013
    Posts:
    1,393
    still a problem :(

    browser becomes unresponsive while waiting for button

    looks like some poorly written script that is waiting on something to be returned by the server.

    but what i dont understand is why it has to bring the while web browser to become unresponsive.

    other tabs should continue to work since they should not be affected.

    most likely code should be changed so it dont lock up the browser completely.
     
    Last edited: Apr 20, 2014
  30. MarioSchabhuettl

    MarioSchabhuettl

    Joined:
    Jun 22, 2013
    Posts:
    1
    I had to disable "Automatically detect settings" in the system network settings.
    Internet Options / Connections / LAN Settings / Automatically detect settings <-- uncheck
     
  31. Raied

    Raied

    Joined:
    Apr 30, 2014
    Posts:
    1
    Same problem, I tried the above solution nothing worked for me.
     
  32. Talch

    Talch

    Joined:
    May 10, 2014
    Posts:
    1
    I've disabled hamachi's adaptor and now it goes perfectly! Thanks for the tip.
     
  33. ardizzle

    ardizzle

    Joined:
    Mar 28, 2013
    Posts:
    86
    Im still having this issue also. Closing dropbox seemed to help a little but its still super slow
     
  34. Bytesize

    Bytesize

    Joined:
    Aug 21, 2014
    Posts:
    1
    I had this error on Kerbal Space Program for a long time. I couldn't solve this Problem by deactivating my Virtual Network Device, but by deactivate my real Network Device. This solved it for KSP but was really annoying because i lost my Network Connection for the loading Time.

    In case of the Asset Store this solution wasn't convinient, because i needed the Internet Connection to load the Asset store obviously.

    So i took a look in my Network Connection and did ONE thing:

    Go to the Properties of your LAN Connection and take out the hook
    from Internetprotocoll Version 6 IPv6 (deactivate it).

    After that my Asset Stiore and Kerbal works fine!

    MFG Byte
     
  35. mr_freedo

    mr_freedo

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Posts:
    2
    It is incredebly slow but it helps to find your asset in a real browser like firefox or chrome, so that when you open unity assets you know witch asset you need and dont have to spend a lot of time serching for the right asset
     
  36. Alerr

    Alerr

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Posts:
    2
    It seems to me... the unity guys don't want to earn money))))
     
  37. ThomasGouin

    ThomasGouin

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Posts:
    1
    Works really good with IPV6 deactivated
     
  38. Frietziek

    Frietziek

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Posts:
    1
    I love you TS42
     
  39. Equalent

    Equalent

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Posts:
    3
    Same problem!!!
     
  40. jakzun2011

    jakzun2011

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Posts:
    54
    i'm having the problem in 2019 - can't access what i've paid for so, i can't purchase more and i'm in the middle of a project and this has me at a standstill - we buy from Unity in Good Faith and our purchases are being withheld from us - even if inadvertently -

    something has to be done or this becomes criminal - we must be given access to what we purchase - no matter what it takes because to accept money for a product and not deliver it speaks for itself and there's only so much blaming the Engine that can be done -

    the Owners of the Engine have my money and aren't responding to my email about making sure i receive what i paid for
     
  41. StevenPicard

    StevenPicard

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Posts:
    604
    If you have issue with the new asset store it's best to post your concerns here where it's currently being discussed: https://forum.unity.com/threads/asset-store-site-upgrade.669670/. This is a four year old thread.