Search Unity

Animation is DELAY. Need help

Discussion in 'Animation' started by stormsharks, Aug 22, 2015.

  1. stormsharks

    stormsharks

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Posts:
    84
    I need help with connecting animation together in Unity 5

    In unity 4, everything was so smooth, but in 5, there is a big delay between animation. For example:

    From "still_anim" to "shoot_anim"
    When my character is in still status, I press "shoot" and the animation waits until the still animation is finished then goes to "shoot_anim."

    How do I make the "shoot_anim" to play even if the animation of "still_anim" is playing. I need the "shoot_anim" to play immediately whenever I press the shoot button.


    Furthermore, I really need to know what these lines down here mean. Can some one with knowledge about these explain to me, please. I am not very familiar with new changes in Unity 5.



    Thanks in advance, guys
     
  2. theANMATOR2b

    theANMATOR2b

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Posts:
    7,790
    Doe this entire page help?
     
  3. stormsharks

    stormsharks

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Posts:
    84
  4. theANMATOR2b

    theANMATOR2b

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Posts:
    7,790
    This might be the reason.
    Sorry I overlooked your other post. Hope that helps figuring out the problem.
    If not more info may be needed.
     
  5. stormsharks

    stormsharks

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Posts:
    84
    I think the post you gave said it a lot. But don't have a lot of animations and keys going on like the other guys. I have about 5 UI/sprites on the screen (nothing else). The first few keys show a slight delay/lag, but they are not unusable. However, as soon as I start to get pass 6-7 keys, it has a big delay. When ever I move/scale/rotate, the 2d sprites become unresponsive and often when the lag is over, the sprites are way out of intended positions. I have absolutely no such issue with Unity 4. And it is so weird it has just happened lately too.

    When I first got Unity 5, one or two months ago, I didn't have the problem. After updating to the recent upgrade, I got this problem. It is slowing down my production time seriously an causing me a lot of frustration. I tried to open the project in Unity 4 but most prefabs with animation are not compatible. But again, going back to Unity 4 is not the best solution since the team is working with new way of coding in Unity 5.

    I am sure Unity team is working on the issues and this is fairly a new engine. If there is a way to go back to the original Unity 5, please let me know. I am not sure if my project is longer compatible with the old version of 5 but I am willing to give it a try.

    and thanks for the helps so far
     
  6. theANMATOR2b

    theANMATOR2b

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Posts:
    7,790
    This sounds like a unique problem.
    I suggest filing a bug report - from within the editor.
     
  7. stormsharks

    stormsharks

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Posts:
    84
    But I still got animation lags like other guys