Search Unity

  1. How can our website serve you better? Give us your feedback. Take our survey and let us know.
    Dismiss Notice

Admob Unity Plug-in use Google Play Services, support Interstitial

Discussion in 'Android' started by VNTIS, Mar 24, 2014.

?

Interest plug-in?

  1. yes

    177 vote(s)
    96.2%
  2. no

    7 vote(s)
    3.8%
  1. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    ADMOB VNTIS (USING JAR LIBRARY) IS DISCONTINUED, NEW VERSION AVAILABLE HERE WITH SIMILAR FEATURES.
    Unity Admob Plug-in by VNTIS is the easiest choice for you. Just drag & drop, put your adunitid and start earning money.

    Download:
    https://www.mediafire.com/folder/6vzuntqftkckl/AdmobVNTIS
    Donate: http://tinyurl.com/AdmobVNTISDonate
    (Donate 10$ or more will receive Pro version)

    This is my game using my Plug-in, if you like this plug-in, please give me 5 stars rating :p
    https://play.google.com/store/apps/details?id=gs.robotap.vn

    If you have games using my plug-in, post it here, i will give a 5 stars rating :)
    ///////////////////////////////////////////////////////

    VERSION 4.1:
    at October 21, 2015

    4.1
    + Latest Google Play Services library version : 8115000
    + Show debug log instead of errors when run in editor
    + Unity 5.2 working.

    4.0
    + Easier to use with static methods
    + Add Toast feature //if you dont know what Toast is, search google for images : "android toast"
    + Support event listeners of interstitial ad
    + Latest Google Play Services library version : 6587000

    3.0
    + Change code logic, no more delay.
    + Latest Google Play Services library version : 5089000

    2.2
    + Bug fixed

    2.1
    + Remove unnecessary permission (which make banner in some game unclickable)

    2.0
    + Simplest way Admob Interagtion
    + Lastest Google Play Services
    + No more banner toast (free for banner using)

    1.1
    + show and hide bannersupport

    1.0
    + first version

    ///////////////////////////////////////////////////////
    WHAT'S NEW 4.1:
    - No more errors cause by java library, working with Google Play Games
    - Working with Unity 5.2
    - Run plugin in Editor now show some logs (plugin do not work in Editor).

    WHAT'S NEW 4.0:
    - Toast.showText("This is toast message", Toast.LENGTH_LONG), now you can toast without other plugins
    - New static method help you call ad methods from everywhere:
    + AdmobVNTIS._showBanner ();
    + AdmobVNTIS._hideBanner ();
    + AdmobVNTIS._get (); //get AdmovVNTIS for advance task;
    + AdmobVNTIS_Interstitial._showInterstitial ();
    + AdmobVNTIS_Interstitial._showInterstitialImmediately ();
    + AdmobVNTIS_Interstitial._numberOfImpressions ();
    + AdmobVNTIS_Interstitial._isAdLoaded ();
    + AdmobVNTIS_Interstitial._get (); //get AdmovVNTIS_Interstitial for advance task;
    - Now you can listen to ad event and call your method.


    ///////////////////////////////////////////////////////
    To remove toast interstitial, you have to buy Pro version:
    Buy now: http://tinyurl.com/AdmobVNTISBuyProVersion
    (Pro version will be send to your email later ASAP)
    taquangtien92@gmail.com

    My plug-in isnt available in Asset Store, you can only buy via email.
    ///////////////////////////////////////////////////////

    FEATURES:
    - the easiest plugin to use
    - support banner types (free, no toast)
    - support interstitial (short toast)
    - support align adview
    - support a test device
    - support show and hide banner
    - support Toast

    Note: This Admob Plug-in was made from Unity5.1 and Android SDK

    ///////////////////////////////////////////////////////

    How to basic use?

    Banner types:

    1. Import the Admob_VNTIS.unitypackage

    2. Drag and drop the AdmobVNTISObject prefab (locate at Assets\AdmobVNTIS\) to your scene

    3. In the Inspector of AdmobVNTISObject, fill your Admob Banner Ad Unit ID

    4. Fill your test device ID (just 1) for test, otherwise leave blank

    5. Choose your Advertisement Size (type)

    6. Add rules to align Adview
    6.1 Expand the Advertisement Rules
    6.2 Set Size : the numbers of alignment rules you need
    6.3 Set rule on each Elements

    7. Check Show On Load

    8. Build run on device => Done

    Interstitial:

    1. Import the Admob_VNTIS.unitypackage

    2. Drag and drop the AdmobVNTISInterstitialObject prefab (locate at Assets\AdmobVNTIS\) to your scene

    3. In the Inspector of AdmobVNTISInterstitialObject, fill your Admob Interstitial Ad Unit ID

    4. Fill your test device ID (just 1) for test, otherwise leave blank

    5. Check Show Interstitial On Load

    6. Build run on device => Done

    Andvance Features:

    Advance features (include manually show/hide banner)for Banner: see AdmobVNTIS\Demo\BannerDemo.unity scene

    Manually show Interstitial: see AdmobVNTIS\Demo\InterstitialDemo.unity scene

    GOOD LUCK



    Download:
    https://www.mediafire.com/folder/6vzuntqftkckl/AdmobVNTIS
    Donate: http://tinyurl.com/AdmobVNTISDonate
    (Donate 10$ or more will receive Pro version)
     
    Last edited: Nov 23, 2016
    Lucem-Ferre likes this.
  2. kanpot2002

    kanpot2002

    Joined:
    May 10, 2012
    Posts:
    6
    Hi VNTIS,

    Your plugin looks real promising. I've been looking for free Admob plugin with Interstitial for a while. I will try to integrate it with my game.
    Does it support iOS?

    Thanks for the sharing!

    EDIT: Too bad it doesn't support iOS for now. I hope you extend it and support iOS too. Even WP8 would be wonderful!
     
  3. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Sorry but i have no experience on iOS or WP8 :)
     
  4. Alundra

    Alundra

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Posts:
    14
    Hi VNTIS,
    I have my id who starts with ca-app-pub-.
    I don't see any pub on the screen, maybe you have the solution.
    Thanks for the help

    EDIT : SOLVED, all characters have to be added.
    Great plugin, thanks for it.
     
    Last edited: Mar 25, 2014
  5. m-y

    m-y

    Joined:
    Sep 22, 2013
    Posts:
    460
    VNTIS
    Can you do it for me By Team Viewer
    cause i don't know how ?
    it is first time to me :) ?
     
  6. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    add me as friend bro
     
  7. Alundra

    Alundra

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Posts:
    14
    We have a problem, each time the ad change a message "ad showing !" is visible.
    Do you have a solution for this problem ?
    Thanks
     
  8. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Sorry but this is not a bug, its free version. If you interested in free version and want to remove toast, go for Pro version. Only 10$ in assets store.However, the pro version is not available in assets store yet. Otherwise, you can purchased its directly (contact me: taquangtien92@gmail.com)

    The only difference between 2 versions is Toasting that message "Ad showing".
     
  9. TiredCoder

    TiredCoder

    Joined:
    Jan 11, 2014
    Posts:
    8
    One problem I am encountering is that you can't click the ad. Don't know if it's a problem the device but I tried in both Nexus 4 and 7 and it didn't work. Anyway, I have to congratulate you because you made putting AdMob in Unity easy.
     
  10. sotokangr

    sotokangr

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Posts:
    22
    Hello guys,

    Vntis the plugin is very handy. Thanks a lot...

    However I have this problem. First time I trigger interstitial ad, it appears normally.
    The second time (after more or less a minute) it shows only the "ad showing" logo and no advertisement.

    I am using the demo script modified a bit (I changed the OnMouseDown() to Show() and I call it at a particular time in my game).

    Anyways, is there something I am missing...?
     
  11. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    - Does it happened to both types of ads? (interstitial and banner)
    - What version of Unity are you using?

    This may solve your problem
    http://forum.unity3d.com/threads/195169-Google-Admob-plugin-for-Unity-ad-is-not-clickable

    if you add more than 1 AndroidVNTISInterstitialObject in your whole project, just create 1 and use this show()
    Code (csharp):
    1.  
    2. void show(){
    3.        AdmobVNTIS_Interstitial x = (AdmobVNTIS_Interstitial)GameObject.Find("AdmobVNTISInterstitialObject").GetComponent("AdmobVNTIS_Interstitial");
    4.  
    5.        if (x){
    6.              if(x.isInterstitialLoaded()){ //check if the interstitial ad is loaded
    7.                       x.displayInterstitial(); //display the ad
    8.                       x.loadInterstitial(); //load the ad for the next display
    9.              }
    10.        }
    11. }
    12.  
     
  12. OSG

    OSG

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Posts:
    4
    Hi VNTIS, I started using your plugin. It worked good on my phone, but now It's stoped to work correctly, my app crashing after scene loaded. I found that google-play-service.jar cases that broblem. Without it app running without crashes but there are no banners anymore.
    I read that google-play-service.jar should be installed into androidSDK. I did it, but ads still not working

    EDIT: found the problem. Manifest were changed by other plugin
     
    Last edited: Mar 28, 2014
  13. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Good luck
     
  14. yurilin1

    yurilin1

    Joined:
    May 22, 2013
    Posts:
    102
  15. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    This plug-in using Google Play Services. You can find google-play-services.jar in my plug-in.

    EDIT : my plug-in follow this instruction https://developers.google.com/mobile-ads-sdk/docs/admob/play-migration . So, dont worry.
     
    Last edited: Mar 28, 2014
  16. yurilin1

    yurilin1

    Joined:
    May 22, 2013
    Posts:
    102
    Seem the new way of calling admob should use some new thing called adversing id?
    This thing seem have strange prefix like ca-app-pub-. something.This looks can not get from Admob.com like now we do?Then how to get it?
    And if I use this id how can I see analysis of my revenu from admob console?How can I get money from admob?(now only google wallet available?)

    Thanks!!
     
  17. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91

    the Publisher ID of "the old Admob" : xxxxxxxxxxx
    or the Ad unit ID of "the new Admob" : ca-app-pub-xxxxxxx/xxxxxxx
    they are both usable
    https://developers.google.com/mobile-ads-sdk/docs/admob/play-migration
     
  18. jpj2086

    jpj2086

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Posts:
    1
    when i can buy in asset store?and how i can hide/unhide small banner?
     
    Last edited: Apr 7, 2014
  19. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    i've just upload new version 1.1 which support show and hide banner. this plug-in havent available on assets store yet.
    contact me taquangtien92@gmail.com if you want it directly
     
  20. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
  21. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Try this:
    1. Import official plug-in of Google and set up "Play games - Android Setup"
    (now the google-play-services_lib apear in \Assets\Plugins\Android)
    2. Import my plug-in
    3. Delete 2 files and folder
    -\Assets\Plugins\Android\google-play-services.jar
    -\Assets\Plugins\Android\google-play-services.jar.meta
    -\Assets\Plugins\Android\res
     
    Last edited: Apr 12, 2014
  22. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
    thank you for your help, it worked brilliantly.

    One small problem i have though is that the interstitial ad only shows once. I have the interstitial object attached to one scene (gameover scene), first time i go to that scene it loads, if i go back there again (next time i die), it does not load anymore?!?

    if you can help me with these problems i will buy your plugin when it comes onto the asset store
     
  23. MetaHegemon

    MetaHegemon

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Posts:
    2
    Don't work:
    what ido:
    1. Drag prefab on scene. (on prefab 2 AdmobVNTIS_Interstitial script(?) delete one)
    2. Show Interstitial On Load - check false in inspector.
    3. and write on my main menu:
    AdmobVNTIS_Interstitial interAd =(AdmobVNTIS_Interstitial) GameObject.Find("AdmobVNTISInterstitialObject").GetComponent(typeof(AdmobVNTIS_Interstitial));
    guitext1.text = "ad load is " + interAd.isInterstitialLoaded();

    and app not load on device. Without this changes app work perfectly.
     
  24. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    the simplest way for you is removing below code in AdmobVNTIS_Interstitial.cs script, remember to check Show Interstitial On Load (true)
    Code (csharp):
    1. // Dont destroy on load and prevent duplicate
    2.     private static bool created = false;
    3.     private static bool paused = false;
    4.     void Awake() {
    5.         if (!created) {
    6.             DontDestroyOnLoad(this.gameObject);
    7.             created = true;
    8.         } else {
    9.             Destroy(this.gameObject);
    10.         }
    11.     }
    12.     //

    what do you mean "app not load on device"?, if you want to check whenever interAd.isInterstitialLoaded();, just put it in Update()
    Code (csharp):
    1.  
    2. public class NewBehaviourScript : MonoBehaviour {
    3.     AdmobVNTIS_Interstitial interAd;
    4.     public GUIText guitext1;
    5.     // Use this for initialization
    6.     void Start () {
    7.         interAd =(AdmobVNTIS_Interstitial)GameObject.Find("AdmobVNTISInterstitialObject").GetComponent(typeof(AdmobVNTIS_Interstitial));
    8.     }
    9.    
    10.     // Update is called once per frame
    11.     void Update () {
    12.         guitext1.text = "ad load is " + interAd.isInterstitialLoaded();
    13.     }
    14.  
    15.     void OnMouseDown (){
    16.         if(interAd.isInterstitialLoaded()){ //check if the interstitial ad is loaded
    17.             interAd.displayInterstitial(); //display the ad
    18.         }else{
    19.             interAd.loadInterstitial(); //load the ad if isInterstitialLoaded = false
    20.         }
    21.     }
    22. }
    23.  
    attach this script to a Cube object. Click on it to load or show
     
    Last edited: Apr 12, 2014
  25. MetaHegemon

    MetaHegemon

    Joined:
    Jan 10, 2014
    Posts:
    2
  26. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
  27. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
    when is the paid version without toast messages going to be available?
     
  28. Robomagic

    Robomagic

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    7
    Xin chào, gặp đồng hương kiêm đồng nghiệp ở đây, add nick làm quen khi nào có dịp đi cafe nhé, hoang2909 (0942005599)
     
  29. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
  30. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    i dont know, i've just contact Assets store Admin.
    Otherwise you pay via paypal. Contact me : taquangtien92@gmail.com or facebook fb/tis.gorila
     
  31. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
    How much $?
     
  32. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    10$
     
  33. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
    guys if anyone wants a working admob plugin then use the one by VNTIS, it works well and he has given me so much help in getting it working as i need it(including clashes with other plugins), As soon as he has the paid version on the asset store im going to buy it and i reccomend that other people do as well
     
  34. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    thank you :)
     
  35. antiguru

    antiguru

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Posts:
    1
    Hi, I tried your plugin and got it set up real easy. Great work!
    However, when showing interstitial ads with my app running in landscape mode, it switches to portrait mode for the ad, and then back again to landscape when the ad is closed.
    Is there some way to set it to show interstitials in landscape mode?
     
  36. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    my apps are working perfect but i found this. post #23
    http://forums.makingmoneywithandroid.com/advertising-networks/2167-admob-interstitialad-3.html
     
  37. wildseacat

    wildseacat

    Joined:
    Apr 22, 2014
    Posts:
    1
    Hi! Your plugin is great! But this message "ad showing" making me sad =) i want to buy your plugin because i don`t need this message. How I can contact you to do this?
     
  38. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    contact me : taquangtien92@gmail.com
     
  39. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    My plug-in isnt available in Assets Store
    if you guys want to buy, contact me: taquangtien92@gmail.com
     
  40. welly_59

    welly_59

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Posts:
    22
    That's a bad move by the asset store team. Can you appeal their decision? There is no plugin which is as easy to use as yours, I know because I looked!!
     
  41. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    i've just resubmitted :)
     
  42. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    No more chance for me
     
  43. jtok4j

    jtok4j

    Joined:
    Dec 6, 2013
    Posts:
    318
    Super disappointed that this wasn't able to loaded to the Asset Store!

    This plug-in is really well-made and easy to use!

    I like it so much that I've sent an email to buy the Pro version!

    Nice work, VNTIS! (Please check you mail. I'm eager to get the Pro version :p )
     
  44. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Thank you for your support
     
  45. Hoang-Tuan

    Hoang-Tuan

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Posts:
    6
    Your plugin run well , but i have a problem when export to Google Android Project and when i use Eclipse to build file apk it's show this error

    [2014-05-03 15:00:22 - UnityPlayerProxyActivity] Found duplicate file for APK: AndroidManifest.xml
    Origin 1: /var/folders/q6/m4fvgdz96b57smhnj2vslxgw0000gn/T/android_103348749132260396.ap_
    Origin 2: /Users/dell/Desktop/FlappyBirdAndroid/Flappy/libs/vntis.admob.vn.1.1Trial.jar

    Please tell me how to fix this , thanks :D
     
  46. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Try:
    - Move my AndroidManifest.xml in \Assets\Plugins\Android to other place outside the project
    - Export project
    - Merge my AndroidManifest.xml (moved) with one was created in Eclipse Project
     
  47. Hoang-Tuan

    Hoang-Tuan

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Posts:
    6
    Tks for your reply . I do exactly your answer but when i export to the google android project it's still make the an AndroidManifest.xml in vntis.admob.vn.1.1Trial.jar . Is there anyway to delete or remove this file :D
     
  48. VNTIS

    VNTIS

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Posts:
    91
    Move the AndroidManifest.xml back
    Try:
    - replace the vntis.admob.vn.1.1Trial.jar with vntis.admob.vn.test.jar (Attachment)
     

    Attached Files:

  49. Hoang-Tuan

    Hoang-Tuan

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Posts:
    6
    I was solve my problem :D tks for your rep so much :D
     
  50. manjunaths242

    manjunaths242

    Joined:
    Jan 17, 2014
    Posts:
    1
    Hi VNTIS,
    I did exactly the same, but it is not working, both in emulator and phone.What have I missed :( Do i have to change any build settings ?
     
unityunity