Search Unity

  1. The 2022.1 beta is now available for testing. To find out what's new, have a look at our 2022.1 beta blog post.
    Dismiss Notice

Unity A new Hub release is now available

Discussion in 'Unity Hub' started by Gennady, Jan 10, 2022.

  1. Gennady

    Gennady

    Unity Technologies

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Posts:
    26
    A new Hub release is now available


    We're thrilled to announce that today we have released the latest version of Unity Hub (version 3.0). In this release, you’ll find an improved UX, workflow improvements, and new features — all designed to improve your productivity.

    Before we jump into the details of this release: thank you to our beta users for sharing your feedback, thoughts, and ideas with us so that we can make sure we are meeting your needs and expectations.


    What’s new in the Unity Hub?

    The following list highlights some of the newest features and updates. For the full list of updates, take a look here.


    Download Manager
    The new Download Manager gives you increased control and information on your downloads to help you monitor progress, see additional download details and controls, and facilitate troubleshooting when you find errors.


    Remote Project Management
    Open and share remote projects for enhanced collaboration with your teammates.


    Secure Standard Authentication
    With this release, you’ll experience a more secure and standard web sign-in flow, which includes a one-time sign-in/out to access Unity Hub, Dashboard, and Editor through the browser.


    New User Interface
    Enjoy a new, modern look and feel - including a dark mode interface.


    Hub Support for Linux
    A more streamlined workflow has been created for Linux users to install and access the Unity Hub. Check out this post for more information.


    Apple silicon Support
    We have brought macOS development workflows natively to M1 with Editor support for Apple silicon. You can now access the Apple silicon builds directly from the Unity Hub. For more information, see here.


    Getting started

    New users
    • To learn more about the Unity Hub and what it can do for you, take a look here.

    Existing Hub users
    • The Hub uses automatic updates so you should see a prompt to restart the Unity Hub to access the latest version. Follow the instructions and the latest version will be installed.

    • If you do not see this prompt, see this resource to review your configurations.

    If you experience an issue, please file a bug report directly in the Hub by selecting your profile icon > Troubleshooting > Report a bug.



    Stay tuned for what’s next


    More information on the Unity Hub can be found in our documentation. Find out what we are working on and share your ideas with us by viewing the Unity Hub roadmap, or leave us your feedback here.
     
  2. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Posts:
    4,269
    At last! :D
     
    VolcanicApe likes this.
  3. onefoxstudio

    onefoxstudio

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Posts:
    129
    I'm sorry @Gennady I don't see this any 'Apple Silicon' native ...
    Am I missing something ?

    1.png
    3.png
     
  4. SniperED007

    SniperED007

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Posts:
    249
    Tested on Windows 11

    I upgraded to v3 this morning and it throws a critical error on launching the Hub, after clicking retry it just opens a blank non responsive screen:

    upload_2022-1-11_9-47-51.png

    I've tried uninstalling and re-installing and deleting the Unity Hub and UnityHub folder in "C:\Users\Username\AppData\Roaming"
     
  5. SniperED007

    SniperED007

    Joined:
    Sep 29, 2013
    Posts:
    249
    solved... one of my projects was on a drive that could not be accessed on an external hard drive, once plugging it back in it worked.

    Here it the error from the logs:
    {"level":"error","message":"[\n \"Error: UNKNOWN: unknown error, open ....."
     
  6. Contrasan

    Contrasan

    Joined:
    Sep 18, 2019
    Posts:
    3
    It does not recognize my personal license, it is not active, it does not work at all, when opening the editor, license error, unusable!.
    manual activation does not work either.
     
  7. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Posts:
    4,269
    Look for "Unity_lic.ulf" in your system. Quit the Hub from the tray first, delete the "Unity_lic.ulf" and then restart the Hub.
     
  8. Contrasan

    Contrasan

    Joined:
    Sep 18, 2019
    Posts:
    3
    Thank you very much, I already tried that but the folder even empty does not create a new license for me either automatically or manually, closing or uninstalling the hub, and I am not being able to return to the previous version of the hub either.
    My internet and everything is correct but it does not activate me either manually or automatically, or reinstalling everything, the same
    Desktop_2022_01_11_14_54_30_758.jpg
     
    Last edited: Jan 11, 2022 at 1:57 PM
    sab_the_cat likes this.
  9. VolcanicApe

    VolcanicApe

    Joined:
    Dec 11, 2021
    Posts:
    16
    Congratulations, Unity! A new era has just started :D
     
  10. APSchmidt

    APSchmidt

    Joined:
    Aug 8, 2016
    Posts:
    4,269
    Especially for us, Linux users! :D

    Windows, Mac?

    Did you really close the Hub from the tray? Restart your computer? Delete the "Unity Hub" folders entirely, including the "UnityHub" one before restarting the Hub? For Wndows, those are in AppData Local and or Roaming; I don't know for Mac.
     
    VolcanicApe likes this.
  11. cittaviolenta

    cittaviolenta

    Joined:
    Dec 4, 2019
    Posts:
    1
    Hi,

    This just auto updated whilst i was in the middle of a project.

    The new hub doesn't work for me. I just get a blank black screen.

    I'm on OSX El Capitan.

    How can i go back to the previous version of the hub? That was working fine. I really didn't need an auto update at this time...

    Thank you
     
  12. SuhailaDehis

    SuhailaDehis

    Joined:
    Dec 13, 2021
    Posts:
    1
    I have the same issue, just a black screen , tried removing all unity hub related folders and restarting but it didn't work.
    Kinda wish I hadn't updated. I am on Windows 10
     
  13. pascalenos

    pascalenos

    Joined:
    Mar 28, 2019
    Posts:
    9
    It does not recognize my personal license, it is not active, it does not work at all, when opening the editor, license error, unusable!.
    manual activation does not work either.
     

    Attached Files:

  14. Sailendu

    Sailendu

    Joined:
    Jul 23, 2009
    Posts:
    219
    Unity HUB 3.0.0 does not seem like final and production ready, many users are reporting issues here, so I don't want to update now, also I need to install HUB in a new Mac, is there any way to download the previous stable version 2.4.5?
     
    bsdrago likes this.
  15. Baste

    Baste

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Posts:
    5,649
    After asking you for literally years, you finally added a feature in Hub 2 that allowed us to automatically download a missing Unity version instead of having to go to the download archive.

    That feature is the single reason I can see for the Hub actually existing.

    As far as I can tell, you removed that feature for Hub 3.

    Are you planning to bring it back? It's not in the Roadmap.
     
    GliderGuy, ivan_hmr and Naves like this.
  16. onefoxstudio

    onefoxstudio

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Posts:
    129
    I don't get why it's now out of Beta; by the number of problems we have it should have still be in the beta state.
    Any ETA on the next update ?
     
    besttof and Sailendu like this.
  17. streeetwalker

    streeetwalker

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Posts:
    277
    Please bring us the ability to turn on Light Mode! I find dark mode difficult to read.
     
    MikeBastien likes this.
  18. VolcanicApe

    VolcanicApe

    Joined:
    Dec 11, 2021
    Posts:
    16
    For anyone out there and for future users who are having problems with Unity Hub, this guide should square you away:

    If you are in a Windows machine, you should do the following:

    Delete Unity & Unity Hub from:
    • Program Files
    • Program Files (x86)
    • ProgramData (you should enable hidden files to see it)
    • C:\Users\YourUsername\AppData\Local\Unity
    • C:\Users\YourUsername\AppData\LocalLow\Unity
    • C:\Users\YourUsername\AppData\Roaming\Unity
    - You should also delete all Unity entries from the Registry.

    Edit: Don't forget also to clear all clear-able files possible, found in:
    • C:\Windows\Prefetch
    • C:\Windows\Temp
    • C:\Users\YourUsername\AppData\Local\Temp

    Reboot your system and then do a clean reinstall of Unity Hub & Unity. The problems should be gone.

    If you are on an OS other than Windows, see the guides for the respective system for where files are stored.


    Clarification:
    You can NOT download previous versions of Unity Hub, as Unity itself doesn't provide links/archive to previous versions. You can Only install the latest version, 3.0.0 as of writing this post.
     
    Last edited: Jan 15, 2022 at 11:01 PM
    APSchmidt likes this.
  19. sab_the_cat

    sab_the_cat

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    13
    If only... mine was a brand new install (no previous user of Unity), fresh download, fresh everything. Upon first install, problem with the license activation as specified in the other topic. For the sake of thoroughness, I've uninstalled everything again, downloaded the Hub installer anew, started the whole process again. Same problem, cannot activate automatically, cannot activate manually. I'm on mac fwiw, but other people are having the same problem on different systems too. Bit of a shame that one cannot download a previously known-good version (from what I could gather v2 didn't have that problem) when the new one is clearly flawed. Wish they would ETA or at least officially acknowledge that there's a problem and that they're actively working to solve it, but there's been no word so far. Right now this piece of software is the digital equivalent of a paperweight, can't do anything without an active license so...
     
    tea_n_cake likes this.
  20. tea_n_cake

    tea_n_cake

    Joined:
    Sep 22, 2016
    Posts:
    1
    I couldn't get the package manager to show "My Assets" so bounced the Unity Hub, as this has sometimes has fixed this problem and annoyingly the Unity Hub automatically installed this new version. Now I can't access many of my purchased assets. They now show a red icon with and exclamation mark in them and show the message:-

    " An error occurred - unable to get purchase details because you may not have purchased this package".

    The asset I was trying the install failed to install properly and now when I try and use the Import button for that asset comes up with a message "Nothing to import - All assets for this package are already in your project" even though there is no trace of the asset in my project folder.

    How can I get back to the older functioning version of Unity Hub? This is completely unworkable!

    I am using a Mac.
     
    forzabo likes this.
  21. pascalenos

    pascalenos

    Joined:
    Mar 28, 2019
    Posts:
    9

    Hi, I have tried all the instructions you mention and nothing is still without being able to enter a license. Thanks for the help, regards.
     
  22. forzabo

    forzabo

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Posts:
    44
    This is a f*cking nightmare! I can't access any projects, can't enter our license. I'm dead in the water.
     
  23. oguzcngz95

    oguzcngz95

    Joined:
    Oct 1, 2021
    Posts:
    1
    when i try to add a license hub says "There was a problem activating a new personal license. Make sure you are logged in, and have internet connection." However my connection is completely fine. So i tried the manual way, that did not work either. I just reinstalled windows on my pc this morning and when i installed unity this happened. Cant find a solution anywhere. It's been hours, oguz is getting upset.
     
  24. forzabo

    forzabo

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Posts:
    44
    mariandev and XDDev like this.
  25. GliderGuy

    GliderGuy

    Joined:
    Dec 14, 2018
    Posts:
    253
    Wow.

    I am so happy I decided to research if Unity Hub 3.0.0 was actually good or not.
    I nearly just upgraded to 3.0.0 (because hey, 3.0.0!) and if I did I would have totally killed my productivity! o_O

    Barely dodged that bullet. Whew. :oops:

    Anyway,
    I just want to wish massive thank you to all in this thread for taking the hit and testing 3.0.0.
    There are many people (myself included) that will now be able to escape another one of Unity's botched releases because of your early-adopting efforts! :D

    Thank you all for your service! *Salutes*
     
    forzabo likes this.
  26. forzabo

    forzabo

    Joined:
    Aug 28, 2015
    Posts:
    44
    In my case, my service was compulsory; I was drafted. The hub updated all by its awful little self; AFAIK there is no setting exposed to prevent it from auto-updating. (If there is, someone please let me know where it is buried so I can make sure this experience doesn't repeat)

    The new hub 3.0 experience is truly truly awful compared to the old. I don't know if it's because it requires gobs of internet to be performant (I have pretty meh service) or what, but the stupid thing takes forever to load and then of course bricks as I try to get it to accept my license.
     
    GliderGuy likes this.
  27. Andrew-Carvalho

    Andrew-Carvalho

    Joined:
    Apr 22, 2013
    Posts:
    35
    A minor issue, but could the hub show what platform a project is currently targeting?

    It provides a very nice popup to choose both a different editor and platform, which is an improvement, but it just says "Current Platform" instead of having the actual platform toggled. Are there any plans to update the UI to be more specific?

    Related, but not new, some target platforms simply aren't listed even though they aren't installed. Will that ever get addressed?
     
    Last edited: Jan 14, 2022 at 3:40 AM
  28. XDDev

    XDDev

    Joined:
    Nov 27, 2017
    Posts:
    4
  29. unity_xipO0byitQDp-Q

    unity_xipO0byitQDp-Q

    Joined:
    Friday
    Posts:
    1
    I can not open Unity since the Hub auto updated to the new version. (Big Sur) I have to reinstall the old hub every day in order to run Unity. :/

    Please stop auto updating the Hub and ask people before they update.
     
  30. sab_the_cat

    sab_the_cat

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    13
    I agree it should be on a simple opt-in option, thought there's a way to disable auto-uptades for those who are having problems with the new version. See the following post: https://forum.unity.com/threads/hub-3-0-0-cannot-activate-licenses.1223058/#post-7808634
    I'm not recommending turning it off forever, but at least as a temporary solution until they figure out a way to properly fix this new version.
     
    GliderGuy likes this.
  31. milox777

    milox777

    Joined:
    Sep 23, 2012
    Posts:
    124
    Seems to work fine for me, the only bug I found so far is Hub not cleaning up the installer files in the AppData/Local/Temp (lots of folders named like 'unityhub-e4a8ce50") I have to remove them manually.
     
    APSchmidt likes this.
  32. thecoch

    thecoch

    Joined:
    May 14, 2017
    Posts:
    10
    the unity hub does not remember any installation of unity, every time I restart Unity Hub, I have to re-locate the Unity installation path.
     
  33. bsdrago

    bsdrago

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Posts:
    6
    Im unable to run UnityHub. Alawys with CRITICAL ERROR.
    I dont know even how to report this issue since no helpful message shows
     

    Attached Files:

  34. Lurking-Ninja

    Lurking-Ninja

    Joined:
    Jan 20, 2015
    Posts:
    8,266
    Check the logs and report what you find there.
     
  35. bsdrago

    bsdrago

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Posts:
    6
    I already tried! In log files, I did not found any error message. In Task Manager, I only find a CRITICAL ERROR and (you can see part behind the windows) a BLACK BLANK SCREEN.

    I already delete all %appData% and other stuff , installing everithing again. No Success.
     

    Attached Files:

  36. XDDev

    XDDev

    Joined:
    Nov 27, 2017
    Posts:
    4
    The 3.0.0 update worked for me today on windows 10 by downgrading to 2.4.5, manually removing all the projects listed in the hub, then reinstalling the 3.0.0 update.

    I had already tried deleting all the files I could find in program files, appdata, and temp folders (I didn't check the registry), and desperately tried this based on what SniperED007 said earlier about the inaccessible hard drive.

    Hope it will help some of you.
     
unityunity