Search Unity

  1. Welcome to the Unity Forums! Please take the time to read our Code of Conduct to familiarize yourself with the forum rules and how to post constructively.
  2. The 2023.1 beta is now available for testing. To find out what's new, have a look at our 2023.1 feature highlights.
    Dismiss Notice

970664 : The readonly asset Packages/com.unity.ads@0.0.18/Editor/Resources/iOS/builds/UnityAds.frame

Discussion in '2017.3 Beta' started by laurentlavigne, Nov 20, 2017.

  1. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    5,795
    what is this?
    story: I install a brand new windows on this newly built machine, I move over the ssd from the old machine, this project is on one of these ssds
     
  2. okcompute_unity

    okcompute_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Posts:
    755
    Hi Laurent,

    After looking at your problem we are posing the hypothesis an external tools has renamed files in your cache folder by accident.

    The presence of the string IObitDel in all filenames is really strange. This is not coming from our package. Sadly, we have yet to implement integrity check on packages delivered by our system. This would have erased and everything and repopulate the cache for you.

    Can you erase the *cache* folder and restart the editor? The cache folder will be rebuilt.

    Regards,

    Pascal
     
  3. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    5,795
    where is the cache folder?
     
  4. okcompute_unity

    okcompute_unity

    Unity Technologies

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Posts:
    755
    Sorry, my bad. Should have been more explicit!

    Unity store packages in a cache folder in your system. On macOS, this is located under the folder

    ~/Library/Unity/cache (or /Users/<your username>/Library/Unity/cache

    On Windows:

    /Users/<your username/AppData/LocalLow/Unity/cache

    If you remove this folder, it will be recreated when Unity restarts.

    Let me know if it fixes your issue.

    Pascal
     
  5. Peter77

    Peter77

    QA Jesus

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Posts:
    6,324
    If this approach is expected to fix these kind of issues in the future, do you think it would be from advantage to add a "Clear Cache" button to the editor?
     
  6. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    5,795
    This is not fixing it, and the files are not missing their meta
    Screen Shot 11-24-17 at 10.18 PM.PNG
    Screen Shot 11-24-17 at 10.22 PM.PNG
     
  7. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    5,795
    update?
    hard to use this build when the console gets spammed constantly with red
     
  8. superpig

    superpig

    Drink more water! Unity Technologies

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Posts:
    4,569
    soorajsprakash and charlesb_rm like this.
  9. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    5,795
    I did have iotuninstaller on my ryzen machine, not on this one