Search Unity

5.3 Keeps crashing on entering Play mode

Discussion in 'Editor & General Support' started by Pharan, Dec 10, 2015.

  1. Pharan

    Pharan

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Posts:
    92
    Sometimes, the editor crashes when you enter play mode.

    It's very frequent (about 2 out of 5 times).

    It doesn't seem to be too dependent on the scene. The same scene will enter play mode correctly sometimes, and then cause a crash a few times later. And it happens in any of my scenes.

    I tried submitting a bug report but the Unity Bug Reporter just says 'Host editorbugs.unity3d.com not found.' when I try to submit.

    The crash log is pretty cryptic but this was the main message:
     
  2. rebelincontrol

    rebelincontrol

    Joined:
    May 19, 2015
    Posts:
    19
    I'm having the same issue unfortunately and I can't send my project as it's belongs to a client. Nightmare, hoping it's common and we get a patch release ASAP.

    My project is using iOS, I also wondered if it had anything to do with me using the new Unity IAP, but perhaps not.
     
  3. Andrey-Postelzhuk

    Andrey-Postelzhuk

    Joined:
    Nov 26, 2013
    Posts:
    70
  4. timr

    timr

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Posts:
    3
    Same issue - appears to be some type race conditions that occurs under heavy loads on start up. The emulation trick did not work for me. I'm on a Mac targeting Android. Using Google Play Services, Unity Ads and Analytics but not yet IAP.
     
  5. rebelincontrol

    rebelincontrol

    Joined:
    May 19, 2015
    Posts:
    19
    That emulation fix didn't work for me either. Slowly losing my mind with Unity crashing the majority of the times I hit play!
     
unityunity