Search Unity

  1. We want you to join us at GDC this year! Take a peek at all of the events we will be hosting during the week of GDC.
    Dismiss Notice
  2. Tell us about your experience here and you’ll get early access to the 2018 Game Studios report + more goodies.
    Dismiss Notice
  3. Unity 2017.3 has arrived! Read about it here.
    Dismiss Notice
  4. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice
  5. We've closed the job boards. If you're looking for work, or looking to hire check out Unity Connect. You can see more information here.
    Dismiss Notice

Official 2D Game Kit Official Thread

Discussion in 'Community Learning & Teaching' started by Aurore, Feb 12, 2018.

  1. Aurore

    Aurore

    Producer Unity Technologies

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Posts:
    3,087
    [​IMG]


    The Content Team at Unity have been working on something we like to call a ‘Game Kit’. This is the first of two projects, one in 2D and one in 3D. This particular release is our 2D Game Kit.


    You can find it here!


    Use this thread for help and questions on the 2D Game Kit.





    What is a Gamekit?


    A project designed in such a way so that gameplay, art and puzzles can be created without using code in Unity. This project is perfect to get more familiar with Unity whether you’re an artist, designer or even just starting your game development journey.

    Within the Kit you will find a collection of gameplay elements, tools and systems that can be hooked up without code. We’ve also created a small game example using this system.



    What is it for?


    We’re trying to provide Unity beginners, artists and designers a little more agency in the Editor without needing to code, while hopefully allowing you to get more familiar with how Unity works.


    Where can I start?
    Here!

    Download the project off the Asset Store and open up the Getting Started guide or view it on our Learn site. Follow the steps to give you an idea of how things are put together, you can also play the game and start digging around who it’s made to get some ideas. There is more in depth documentation in the Reference Guide in the project and on our Learn site.

    We also have a Live Session on using the Game Kit on the 21st of February you can view it here


    So get creating and we hope you enjoy this Kit! A 3D version is coming our in the next few months.

    Show us what you’ve made with it!
     
    Eocalix, konsic, SophiaC and 3 others like this.
  2. Magun2

    Magun2

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    3
    Hi, I have trouble downloading the 2D Game Kit. When I try to click "Download" nothing happens. What's more, the mouse cursor immediately changes from "hand" to "arrow" when hovering over the button, as if the button was inactive. Please help.
     
  3. Aurore

    Aurore

    Producer Unity Technologies

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Posts:
    3,087
    Is this in the Asset Store in the editor?
     
  4. samooniyakk

    samooniyakk

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Posts:
    3
    this package is very good . i downloaded this package ONLY because of "Slope System" but , there are no slope system in this game package.
     
  5. Magun2

    Magun2

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    3
    Yes, I try to download this package from the editor, as always.
     
    Last edited: Feb 13, 2018 at 8:19 PM
  6. Magun2

    Magun2

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    3
    Is there another way to download packages from Asset Store?
     
  7. grafxhed

    grafxhed

    Joined:
    Tuesday
    Posts:
    1
    so, i opened this on the editor but then it says i am offline and cant access it. please help. yeah, i am a total noob
     
  8. TerryBogardChan

    TerryBogardChan

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Posts:
    6
    I got the error when I import the kit, my unity version is 2017.2.1f1, please help.

    Assets/2DGamekit/Scripts/Utility/PrewarmDirector.cs(14,46): error CS1061: Type `UnityEngine.Playables.PlayableDirector' does not contain a definition for `RebuildGraph' and no extension method `RebuildGraph' of type `UnityEngine.Playables.PlayableDirector' could be found. Are you missing an assembly reference?
     
  9. Swapan01

    Swapan01

    Joined:
    May 23, 2017
    Posts:
    3
    What about mobile version. Please provide me details. How to convert into android version.
     
  10. Necromantic

    Necromantic

    Joined:
    Feb 11, 2013
    Posts:
    55
    Read the actual Asset Store Description https://assetstore.unity.com/packages/essentials/tutorial-projects/2d-game-kit-beta-107098
     
  11. leoooo

    leoooo

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Posts:
    2
    This asset looks amazing, I'm starting with a small 2D project and I already have my 2D character, how can I replace Ellen with my own work?
    I mean, I want to use this asset to create a game not only to see what Unity Team can did.


    Thanks
     
    DrSizzle likes this.
  12. shohan4556

    shohan4556

    Joined:
    Feb 3, 2016
    Posts:
    4
    I am using the latest version of Unity this is what happen when I wanted to create new scene. I have tried reopening several times no helps.
    [​IMG]
     
    WalterPalladino likes this.
  13. Igorexa

    Igorexa

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Posts:
    18
    Do you plan to add the ladder in the near future?
     
  14. theANMATOR2b

    theANMATOR2b

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Posts:
    7,191
  15. MachairaJP

    MachairaJP

    Joined:
    Jan 31, 2014
    Posts:
    9
    @shohan4556 I get a new scene when I create one. Does the game run correctly for you? Maybe delete the kit and re-add?
     
    Last edited: Feb 14, 2018 at 4:19 PM
  16. Lightme

    Lightme

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Posts:
    10
    I have a question what is the license on this? For publishing a game?
     
  17. JasonLeeKennedy

    JasonLeeKennedy

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Posts:
    5
    Just updated to 2017.3.0f1 (Linux) to try this project out. - Launched it from the Learning tab on the launcher (vs importing the assets from the Asset Store).

    Multiple Sprites are loading up as black in the scene/game view. But when I open the base file, it looks correct.

    Attempted closing and re-opening Unity just retriggered the import process again to create the project - after loading no change.

    Unity keeps crashing also when trying to navigate the scenes to see if I can ID what is causing it issues.

    edit: found the Sprite issue -> sRPG(Color Texture) box had to be uncheck most of the sprite and alpha had to be enabled.

    got it running, but it had trouble holding a stable 60fps in the editor, not sure what it was doing to use up so many system resources that the frame rate was dropping.
     
    Last edited: Feb 15, 2018 at 1:46 AM
  18. TerryBogardChan

    TerryBogardChan

    Joined:
    Oct 20, 2015
    Posts:
    6
  19. gwnguy

    gwnguy

    Joined:
    Apr 25, 2017
    Posts:
    132
    I'm guessing your version of Unity (I got the error when I import the kit, my unity version is 2017.2.1f1, please help.) isn't up to the required version, and is probably missing some of the features the new Unity version has that this 2dGame kit requires.

    upload_2018-2-14_23-41-43.png
     
  20. rbagao

    rbagao

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Posts:
    15
    Using the latest version of Unity (Version 2017.03 0f3)
    Choose Start Scene then Run.

    Started playing the game but it keeps on crashing :(
     
  21. JasonLeeKennedy

    JasonLeeKennedy

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Posts:
    5
    what OS/RAM/Video Card/etc do you have?

    I had some crashing issues also, I am curious if it is related to the kit or the the version of unity I am running (Linux 2017.3.0.f1) as I just updated to use this kit.

    I am on Ubuntu 17.10 with a i5-7200U CPU, Intel HD Graphics 620, 8GB ram, SSD HD.
     
  22. valakot

    valakot

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    7
    This is very cool 2D kit. One more thing I would like it to have is a tools to create dialogue, right now it only have a Info Post signs so it only shows 1 sign with text, but I would like to have the ability to make a dialogue. Is it something that can be expected in the update? Or if not, can you advise any asset in the store to make a 2D dialogue?
    Also can't wait for the 3D version, that would be even greater, but please add a tools to create a dialogue, for example if I want to add a NPC character.
     
    sakelariev likes this.
  23. clintonb

    clintonb

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Posts:
    7
    I was trying out this asset on a late 2011 MacBook Pro. It worked find on other computers, but on this one, I couldn't see the some of the tiles; the TilesetRockWaterBlockers showed up fine, but the TileSetGameKit showed nothing at all.

    JasonLeeKenedy's comment got me on the right track. I found the source images for the tilesets, and changing the Max Size from 8k*8k to 4k*4k made everything work.
     
  24. Lightme

    Lightme

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Posts:
    10
    So there is no license on this? jeej!
     
    valakot likes this.
  25. rbagao

    rbagao

    Joined:
    Feb 13, 2016
    Posts:
    15
    I'm using Windows 10, 16gb RAM, Nvidia Ge-Force GTX 1070
     
  26. theANMATOR2b

    theANMATOR2b

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Posts:
    7,191
    The asset store EULA covers license for unity packages. That section has mostly been the same since Unity 4x.

    tldr: Read the EULA.
     
  27. SlenderBoy302

    SlenderBoy302

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Posts:
    2
    I need help changing the language from French to English. How do I change the language translator from French to English?
     
  28. Sas00

    Sas00

    Joined:
    Saturday
    Posts:
    1
    Great package with beautiful artwork.
    I have a problem during build of the demo in scene4. The cube over the pressure plate works fine when I play in unity, If I build the dame in Windows x64/x86 the cube light is on/off over pressure plate and the platforms won't move.
    I use version 1.2 . Is there anything wrong I have to do to build the game?
     
  29. Lightme

    Lightme

    Joined:
    Jul 15, 2017
    Posts:
    10
    https://unity3d.com/legal/terms-of-service

    This link you mean? But if you want too be more commercial that I think it should be important too know and understand this or am I crazy?

    "
    The Unity Asset Store has separate terms and conditions for use of the Asset Store and Asset Store Providers.


    "
     
  30. twilightZone

    twilightZone

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Posts:
    28
    is it possible to have the source code fully commented ????
     
  31. TheOz

    TheOz

    Joined:
    May 21, 2011
    Posts:
    29
    Anyone running into the particle effects rendering as blank squares

    upload_2018-2-17_20-44-32.png

    Do I need to adjust a setting?

    Garry
     
  32. JasonLeeKennedy

    JasonLeeKennedy

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Posts:
    5
    @TheOz, take a look at my earlier post, I had most of the images show up in black like that. It seems that the package was targeted an unusually high system requirement levels given that it is a 2d project.
     
  33. Edris89

    Edris89

    Joined:
    Friday
    Posts:
    2
    How can I setup the foreground and decorate it?
     
  34. TheOz

    TheOz

    Joined:
    May 21, 2011
    Posts:
    29
    Hi Jason,

    I followed your earlier post but could not figure out what you meant about the Alpha value. What I ended up doing that got the particles working for the heat haze was change the shader to particle/additive rather than particle/standard. I can't seem to get the particle effect to show correct for the acid bubbles or the dustpoof from the foot steps.


    Garry.
     
  35. Cian237

    Cian237

    Joined:
    Yesterday
    Posts:
    1
    Hi just wondering if this can be used to create a game to be published on android/ios
    help would be appreciated as im very new to uinty
    Thanks for any replies :)
     
    Last edited: Feb 18, 2018 at 9:58 PM
  36. JasonLeeKennedy

    JasonLeeKennedy

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Posts:
    5
    @TheOz,
    It was on the image import settings on any image that was 'black' - see attached image.
     

    Attached Files: