Search Unity

  1. The Unity Pro & Visual Studio Professional Bundle gives you the tools you need to develop faster & collaborate more efficiently. Learn more.
    Dismiss Notice
  2. Want more efficiency in your development work? Sign up to receive weekly tech and creative know-how from Unity experts.
    Dismiss Notice
  3. Participate with students all over the world and build projects to teach people. Join now!
    Dismiss Notice
  4. Build games and experiences that can load instantly and without install. Explore the Project Tiny Preview today!
    Dismiss Notice
  5. Improve your Unity skills with a certified instructor in a private, interactive classroom. Watch the overview now.
    Dismiss Notice
  6. Want to see the most recent patch releases? Take a peek at the patch release page.
    Dismiss Notice

2CAM BLEND problems in Maximize On play and build

Discussion in 'Cinemachine' started by Kiba123, Dec 4, 2018.

  1. Kiba123

    Kiba123

    Joined:
    Dec 1, 2018
    Posts:
    3
    Yo guys!
    I'm in a university project of making a conceptual game in just 2 weeks, im using Cinemachine for make the cutscenes of the game, i lost 30hours triying to resolve this weird bug that is preventing me to move on!

    The problem is the next, i have several V Cams that blend between for make a smooth transition, in the preview
    and play mode (minimized) works fine!! but when i hit Maximize on play or build the project the camera brain stuck in the step of changing cameras. Im a bit new in unity also in cinemachine but i really cant figure what is happening.

    Ani help or tips are welcome!!

    CineMachine version: 2.2.7
    Unity v: 2018.2.16f1

    Timeline Preview: (Works fine)
    https://gyazo.com/8a0eb0874c17c6ccf9f523a7229e6b6c

    Maximize on play ( stuck)
    https://gyazo.com/22cfaba818cd68a1ab8917b7c3404d2b

    Play mode but with just in a 1/4 layout ( works again) weird:confused:
    https://gyazo.com/69e0556174508985039e86d8e85197c2
    Thanks for your time!!!:rolleyes:
     
    Last edited: Dec 4, 2018
  2. Kiba123

    Kiba123

    Joined:
    Dec 1, 2018
    Posts:
    3
    More info:
    The bug is happening when the vcam needs to do a excesive rotation when the blend is happening:
    [Blend that works Fine]
    https://gyazo.com/764da929373c16eb9ee4499ec3659e67
    [The excesive rotation that stuck in maximize on play]
    https://gyazo.com/eb2967e9acbf2c72071bf78d77749a62

    [Replicating the bug]
    https://gyazo.com/1e4c62c55b9fbaf5d0797a92a91b8ed8

    I guess i can do the cinematic always looking at the character and never doing innecesary camera rotations, but is a bit weird, i think we can blend all v cameras no matter his distance or rotation position.

    Thanks for your time, i guess someone knows what im doing wrong :confused:!
     
  3. Gregoryl

    Gregoryl

    Unity Technologies

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Posts:
    1,823
    I don't think this is a Cinemachine issue. Somehow the timeline is slowing down and stopping mid-blend. Cinemachine has no control over the timeline's current time. It's very strange, and I've never seen anything like this before.

    Anyone have any ideas?